Barstolar

 

Här presenterar jag en mängd olika barstolar och barpallar till köket och andra sociala ytor i hemmet.

Endast ett sökresultat

Det finns en mängd olika barstolar att välja mellan, inklusive bland annat svängbara barstolar och mer stationära barstolar.

Barstolar har många olika fördelar. Fördelarna varierar beroende på vilken typ av barstol det är. Det finns barstolar med svängbara sitsar och det finns barstolar som är mer som stationära stolar.

Typer av barstolar

Svängbara stolar kan upplevas som mer smidiga att använda om det är lite trängre om utrymmet, då det kanske kan vara lite lättare sätta sig på barstolen genom att svänga ut sitsen.

Stationära barstolar möjliggör oftast ett mycket större urval av olika typer och material på barstolen men kan ibland upplevas som lite klumpiga och stora. Barstolar med ryggstöd kan upplevas som lite extra bekväma, framförallt om ryggen är lite högre så att du kan luta dig tillbaka ordentligt, likt en mer traditionell stol.

Barstolar med fyra ben är oftast både lite större och bekvämare, och passar därför in lite bättre i mer av en matsalsmiljö. Medan barstolar med en enkel rund fot, oftast passar bättre in runt en köksö eller i en barmiljö.

Det finns många olika material att välja mellan när det gäller barstolar och barpallar. Du har den traditionella barstolen i trä, men du kan också välja barstolar i metall och då exempelvis i krom, mässing eller svart. När det gäller själva sitsen finns det oftast ännu fler val att välja på, och här kan du hitta material som trä, sammet, skinn, metall och rotting.

Vilken typ av barstol ska jag välja

Ett bra alternativ för mindre utrymmen är svängbara barstolar. Väljer du svängbara barstolar med rygg kan du då även få fördelarna med en mer traditionell barstol, som att kunna luta dig tillbaka, samtidigt som du även kan känna dig mer social och vända dig om och titta på andra personer i rummet, som kanske inte nödvändigtvis sitter runt bordet.

Om du istället har ett lite större utrymme runt bordet kan det vara aktuellt att då välja en större barstol med lite högre rygg. Du har då oftast ett större utbud att välja mellan, både vad det gäller stil och materialval. Sen är oftast de lite större barstolarna bekvämare att sitta i, viket kan vara uppskattad om man även använder dem för lite längre middagssittningar.