TRENDIG BELYSNING

 

Här har vi på Inredningsvis samlat nätets snyggaste belysning online på en plats. Du hittar billiga taklampor, bordslampor och lyxig belysningsinspiration utöver det vanliga. Här hittar du även tips längre ner på sidan kring hur du kan inreda med lampor och belysning hemma för ett snyggt och smart belyst hem.

Endast ett sökresultat

Inred med hjälp av belysning

Att inreda med belysning är en konst i sig.

Allt handlar om att placera lampor i hemmet på rätt plats och att ha ett visst antal lampor. Det räcker inte med att bara ha en taklampa i vardagsrummet, det blir bara platt och tråkigt.

Nej, inred istället hela rummet med olika ljuskällor, som t.ex. spotlights och fönsterlampor. Med rätt belysning får rummet en balans för sinnet.

Här nedan tipsar vi dig om hur du kan placera er belysning hemma och framför allt lite belysningstips för små hem.

 

4 smarta belysningstips

 

HA MÅNGA LAMPOR UTSPRITT

Bara för ett rum är litet betyder inte det att man behöver ha få lampor, snarare raka motsatsen. Genom att placera väl utvalda mindre lampor över hela rummet, balanseras belysningen på ett bättre sätt. Rummet ser då även större ut.

Att ha spotlights riktade mot gardiner och textilier, hjälper till att skapa den där lite lyxiga hotellkänslan. Små stilrena vägglampetter med snygg textil, passar perfekt i lilla sovrummet.

Prova dig gärna fram och flytta runt lamporna för att på så sätt hitta rätt.

Golvlampor är perfekta att ha i hörnet i små rum. Speciellt golvlampor som även har så kallad uplight-funktion, det vill säga att ljuset lyser uppåt istället för nedåt. När det lyser uppåt i hörn från en golvlampa, får det takhöjden att verka högre än vad den är. Du hittar många snygga golvlampor här, samt lite fler smarta belysningstips.

FÖRSTORA RUM MED SPOTLIGHTS

Spotlights är en jättebra idé för att förstora en liten hall. Då både spottar och speglar reflekterar ljuset, passar båda perfekt i en liten hall. Sätt spottar i taket och rikta dem mot tavlor och väggar. MEN varning för att rikta spotlights rakt i spegel, det gör ljuset irriterande istället för behagligt.

DIMMERS ÄR GREJEN

Dimmers är ett supersmart val i hela hemmet! Då kan du enkelt maxa eller sänka olika lampor för att få en förstorande effekt. Du kan välja mellan att använda en LED-dimmer eller en dimmer för glödljus.

Butiken Ljusbutik.se rekommenderar att man använder en Vadsbo-dimmer som fungerar bra med både armaturer med LED-lampor och glödlampor.

BELYSNING I KÖK

När det kommer till belysning i kök så är bänkbelysningen A och O. Välj smart belysning både under och inne i skåpen. Som val av taklampa i ett litet kök är små/medelsmå pendellampor det bästa valet. Häng flera över en köksö i grupp, eller ha bara en pendel över köksbordet.

Även små pendlar i köksfönster kan ge ett förstorande intryck i köket.